Безобразно второ полувреме остави Реал Мадрид без победа в Примера дивисион, след два кръга. „Белият балет“ отстъпи при гостуването си на Хетафе с 1:2, и засега има само точка.

За тима от мадридските предградия пък това бяха първи три точки в шампионата, но Хетафе се доказа като труден съперник за именитите си съграждани, макар и да не беше ги побеждавал от четири години.

Реал игра по-съсредоточено през първите 45 минути, и в 28-та поведе в резултата, с попадение на Гонсало Игуаин. Аржентинецът отбеляза и попадението за „кралския клуб“ в първия му мач от сезона миналата седмица. Преди Игуаин да се разпише от седем-осем метра, след подаване на Ди Мария, Месут Йозил пропусна невероятна възможност да открие. Немският национал не успя да намери празната врата непосредствена близост в 15-та минута. Първото полувреме премина комфортно за гостите, които се оттеглиха на почивка с гол преднина, и излязоха след нея, за да си осигурят успеха.

ВИДЕО: Безобразен Реал пак се издъни, падна от Хетафе и още е без победа

източник: Reuters

Вместо това обаче, Реал се затвори в собственото си поле, рядко поглеждаше в предни позиции, и си получи заслуженото. Още в 53-та минута, Хуан Валера изравни резултата, след като засече с глава центриране отдясно, и от десетина метра не остави шанс на Икер Касияс.

Жозе Моуриньо хвърли всичко в атака, пускайки в игра Карим Бензема и Кайехон, на мястото на дефанзивните футболисти Ласана Диара и Марсело. Това обаче също не се оказа печеливш ход за „белите“, и защитата им тотално се разпиля. Адриан Колунга се подигра с Раул Албиол отляво, намери с успореден на вратата пас Абделазиз Барада и той между двама стреля точно, за да се разпише за 2:1.

ВИДЕО: Безобразен Реал пак се издъни, падна от Хетафе и още е без победа

източник: Reuters

Хави Торес можеше да вкара и трети гол за Хетафе малко след това, а най-добрия шанс на Реал да стигне поне до равенство се откри пред Кристиано Роналдо, но той не успя да отбележи.

За капак на безсилието на Реал, Фабио Коентрао бе изгонен, без дори да е влизал в игра, направо от пейката на тима.