Барселона победи Сарагоса с 3:0 в мач от 31-вия кръг на Примера дивисион и по този начин направи поредна крачка към спечелването на титлата, за което вече никой не се съмнява. Тито Виланова даде почивка на куп титуляри като Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Жорди Алба, а извън състава бе и възстановяващият се от контузия Лео Меси. Въпреки тяхното отсъствие обаче, каталунците изобщо не се затрудниха със своя съперник и постигнаха класически успех на „Ла Ромаледа“.

Резултатът бе открит в 20-а минута след чудесно взаимодействие между Тиаго Алкантара и Алексис Санчес, след което Тиаго вкара с прецизен удар в далечния ъгъл.

Преди края на първата част Кристиан Тейо удвои аванса на Барса с техничен шут, който не остави шансове на Роберто.

Отново Тейо сложи точка на спора в 53-а минута след страхотна самостоятелна акция. Халфът проби по лявото крило и влезе в наказателното поле, излъга противников футболист и с удар от много малък ъгъл в далечния ъгъл вкара за крайното 3:0.

В класирането Барселона е лидер с 81 точки, на 16 пред Реал Мадрид, който е с мач по-малко. Сарагоса пък продължава битката си за оцеляване. Отборът е на 18-а позиция с 27 точки, на една зад спасителното 17-о място, което в момента се заема от Гранада.