Бетис продължи със силното си представяне в испанския шампионат и през 2013 година, като даде начало на 18-ия кръг в Ла Лига с 2:1 над Реал Сарагоса. Рубен Кастро през първата част и Хорхе Молина след почивката дадоха комфортен аванс на гостите, но те трябваше да потреперят в последните десетина минути заради попадението на Пако Монтаньес.

Победата изравни севилци по точки с 4-ия във временното класиране Малага, който пък е на 2 точки от 3-ия Реал Мадрид.

На „Ла Ромареда“ домакините имаха териториален превес преди паузата, но Бетис дочака своя шанс на контраатака. Костариканецът Джоел Кемпбъл пое топката в близост до тъчлинията отдясно по атаката и с находчиво подаване през централната линия изведе Рубен Кастро очи в очи с Роберто Хименес. 31-годишният нападател запази хладнокръвие и прокара топката под плонжа на вратаря.


Zaragoza 0 - Betis 1: Rubén Castro by cavalleto

След паузата Сарагоса излезе твърдо решен да търси изравняване, но груба грешка  при изнасянето на топката на практика подари нов гол за Бетис. Алваро Гонсалес сбърка чудовищно в 58-ата минута като при опит да намери съотборник прати топката в краката на нахлуващия Молина. Играчът в зелено и бяло пробяга 20 метра към врата, след което финтира грешника с лек удар в долния ляв ъгъл покачи на 0:2.


Zaragoza 0 - Betis 2: Jorge Molina by cavalleto

Силите на домакините стигнаха само до почетен гол в 77-ата. Елдер Пощига подаде към свой съотборник в дъгата пред наказателното поле, той пък пропусна кълбото за намиращия се зад гърба му Пако Монтаньес. Крилото стреля без забавяне покрай пазача си, което не даде шанс на вратаря Адриан да реагира адекватно и резултатът стана 1:2.


Zaragoza 1 - Betis 2: Montañés by cavalleto

В самия край на мача обаче Алваро Гонсалес съвсем се превърна в антигерой, като си изкара втори жълт картон и остави отбора си да търси изравняването с човек по-малко.

Логично Бетис удържа преднината си и събра 31 точки на 5-ото място в Ла Лига. Сарагоса пък за момента запазва 12-ата си позиция с 22 точки, но може да изпреварен от Атлетик Билбао и Севиля, които са съответно с 21 и 19 точки.