Барселона постигна лесна победа с 4:0 при домакинството си на Реал Сарагоса в мач от 14-я кръг на Примера дивисион.

Домакините можеха да поведат в резултата още в 10-та минута, но вратарят на Сарагоса Роберто направи две впечатляващи спасявания след удари на Фабрегас и Алексис Санчес.

Барселона поведе с 1:0 в 18-та минута, когато Шави центрира от фаул в наказателното поле на Сарагоса, където Пике засече топката с глава и я прати във вратата на Роберто за 1:0.

Каталунците продължиха да атакуват, но направиха доста пропуски пред вратата на гостите от Сарагоса. Все пак в 43-та минута Фабрегас подаде към Меси, който се измъкна от противниковата защита и отблизо преодоля Роберто за 2:0.

В 54-та минута Секс подаде към Кейта, който свали с глава към Пуйол, който първоначално не успя да преодолее Роберто, но при добавката бе точен за 3:0.

Барса отбеляза и четвърти гол в 75-та минута, когато Куенка направи добър пробив и след това центрира в наказателното поле на Сарагоса, където Вия с глава прати топката във вратата на Роберто.

Домакините намалиха темпото на игра, а в последните секунди на срещата Куенка пропусна добра възможност да направи резултата 5:0.

След тази победа Барселона се изравни по точки с лидера Реал Мадрид, като двата отбора имат по 28 точки.


szólj hozzá: Bar 1-0 Zar
szólj hozzá: Bar 2-0 Zar
szólj hozzá: Bar 3-0 Zar
szólj hozzá: Bar 4-0 Zar