Барселона разгроми Валенсия с 5:1 у дома, като четири от петте попадения за домакините в двубоя от 23-ия кръг на Примера дивизион наниза Лионел Меси.

Каталунците създадоха цели 17 голови положения в мача и прилепите може да са доволни, че инкасираха само пет попадения, като Лео Меси и Сеск Фабрегас нацелиха и гредите.

Иначе началото на двубоя не предполагаше толкова лоши мигове за Валенсия на Камп Ноу, след като аржентинецът Пабло Пиати даде преднина на гостите още в деветата минута.

Тимът на Гуардиола обаче реагира бързо и в 22-ата Меси изравни. След още пет минути игра Барса поведе с 2:1. Последваха две нови попадения на аржентинския гений, който бе точен още в 76-ата и 85-ата.

Крайното 5:1 оформи Шави Ернандес в добавеното време на мача, след като се бе появил в игра като резерва в 86-ата минута на мястото на Андрес Иниеста.

С този успех Барселона отново е на десет точки зад лидера Реал Мадрид. Валенсия пък заема трето място в класирането, като е на 11 точки зад Барса и на цели 21 зад водача Реал.

С четирите си гола в своя мач номер 200 в испанския шампионат Лионел Меси пък се доближи в класирането при голмайсторите на само едно попадение от Кристиано Роналдо, който има 28 през този сезон, докато Меси вече е с 27.

В своите 200 двубоя в Ла Лига Лео Меси има реализирани 146 гола и направени 64 асистенции. Казано по друг начин – за 200 участия в Примера е вкарал или изработил общо 210 попадения за Барса.