Барселона стигна до пълен обрат в гостуването си на Виляреал от 35-ия кръг на Примера дивисион и записа победа с 3:2 на стадион "Ел Мадригал". Каталунците изглеждаха близо до загубата в началото на второто полувреме, когато изоставаха с 0:2, но с два автогола те първо се върнаха в мача, а накрая и Лионел Меси избухна, осигурявайки пълните три точки от този двубой.

Бившият наставник на Барса Тито Виланова, който почина в петък, бе почетен с минута мълчание преди първия съдийски сигнал.

Началото на двубоя бе лошо за домакините от Виляреал, тъй като старши треньорът Марселино Торал трябваше да извърши принудителна смяна още в 14-ата минута. Джонатан Перейра влезе на мястото на Жереми Пербе.

След половин час игра "жълтата подводница" можеше да открие, но центрирането на Кани се оказа малко по-дълго от необходимото за връхлитащия Джовани дос Сантос. Пет минути по-късно Виляреал трябваше да прави нова принудителна смяна, но възникналите в течението на мача кадрови проблеми не попречиха на тима да играе по-добре от Барселона през първата част.

Минута преди почивката Акино направи непростим пропуск, но Кани бе безпощаден в следващата минута, вкарвайки за 1:0. Нападателят на домакините завърши с нисък удар хубава контраатака, минала през Перейра по левия фланг.

Десет минути след началото на втората част Тригерос шокира каталунците с втори гол. Халфът отбеляза с глава от необичайната дистанция от 18 метра, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Пинто.

В 65-ата минута обаче Габриел Паулиста си вкара автогол с пета след центриране от дясно на Даниел Алвеш.

В 77-ата минута сценарият се повтори почти едно към едно. Отново десният бек на Барселона опита центриране към своите съотборници в наказателното на Виляреал, но вместо те другият централен защитник на домакините Матео Музакио с глава от 4 метра заби неспасяемо топката в мрежата на Асенхо.

Колебанието в редиците на "жълтата подводница" бе използвано по най-добрия начин от гостите и Лионел Меси в 83-ата минута доведе мача до пълен обрат. Серхио Бускетс копна технично топката за Сеск, който в наказателното поле с глава намери непокритият Меси. Аржентинецът се оказа непокрит на 12-ина метра пред Асенхо и с нисък удар под плонжа на вратаря вкара за 3:2.

Меси можеше да вкара и втори гол, но опасен негов удар от пряк свободен удар бе избит в корнер.

В крайна сметка Барселона спечели важни три точки и остана в борбата за титлата. Каталунците изостават на 4 точки от лидера Атлетико Мадрид три кръга преди края. Виляреал пък е 7-и с 52 точки.

Видео от мача можете да видите тук!