Барселона разгроми с 5:0 Севиля в дерби мача от деветия кръг на Примера дивисион. Каталунците имаха тотално надмощие, като победата им можеше да бъде с много по-изразителен резултат.

Головата фиеста започна още в 3-та минута, когато Педро направи добър пробив, след което стреля, но Варас изби топката пращайки я в крака на Меси, който финтира защитник и прати кълбото в мрежата на Севиля за 1:0.

Домакините удвоиха своята преднина в 24-та минута, когато Меси подаде към Давид Вия, който с много техничен удар с левия крак прехвърли Варас и прати топката в десния ъгъл на вратата на Севиля за 2:0.

В рамките на четири минути в края на първото полувреме Абдулай Конко си заработи два жълти картона и бе изгонен в 45-та минута.

Барселона поведе с 3:0 в 53-та минута, когато Ромарик неразчетено се опита да върне с глава топката към Варас, но вратарят на Севиля бе изпреварен от Даниел Алвеш, който с акробатичен удар преодоля стража на андалусийци за 3:0.

Меси отбеляза своя втори гол в срещата в 64-та минута, когато направи добър пробив и с удар от около границата на наказателното поле на Севиля прати топката в долния ляв ъгъл на Варас.

Барселона отбеляза и пето попадение в срещата в 89-та минута, когато Бускетс подаде към Вия, който с премерен удар разстреля Варас за крайното 5:0.

След тази победа Барселона продължава да е на второ място с 25 точки и е само на една от лидера Реал Мадрид. Севиля остана на шесто място във временното класиране с 14 точки.