Барселона попиля бразилския Сантос в традиционния двубой за трофея „Жоан Гампер“ на „Камп Ноу“. Каталунците вкараха цели осем безответни попадения, като освен с головата фиеста, двубоят ще се запомни и с факта, че новата суперзвезда на тима Неймар дебютира пред феновете на домакините. Барселона спечели купата за 36-ти път в своята история.

Двубоят бе и официално представяне на отбора преди началото на новия сезон. Преди първия съдийски сигнал, всеки един от футболистите получи овациите на феновете при излизането си на терена. Това се случи и с наставника Херардо Мартино, който също дебютира пред каталунската публика.

Домакините от Барселона нанизаха по четири гола във всяка една от двете части. Обичайно заподозреният Лионел Меси откри за каталунците още в осмата минута, а четири по-късно Басто от състава на Сантос си реализира автогол.

Алексис Санчес направи резултата класически в 22-ата минута, а малко по-късно Педро Родригес покачи на 4:0. През второто полувреме Сеск Фабрегас наниза бързи две попадения, а останалите два гола за пълния разгром бяха дело на Адриано и Донгу.

ВИДЕО: Барселона попиля Сантос при представянето на Неймар

източник: Gulliver/Getty Images