Барселона победи с 5:0 Бате Борисов във втория си мач от Група H в Шампионската лига. Каталунците решиха срещата в Минск още през първото полувреме, когато паднаха първите три попадения.

В другия мач от групата Виктория Пилзен не успя да направи изненада и загуби като домакин с 0:2 от Милан. Бившият бранител на Левски Давид Бистрон и компания удържаха нулевото равенство до почивката, но след това се пропукаха и в крайна сметка загубиха.

Испанците започнаха с Лео Меси, Давид Вия и Педро в атака, зад тях действаха Шави Ернандес, Тиаго Алкантара, Хавиер Масчерано и Сейду Кейта, а в защита пред Виктор Валдес бяха Дани Алвеш, Карлес Пуйол и Ерик Абидал.

Барса напълно смаза своя противник като имаше над 75 процента притежание на топката, а домакините от Беларус нямаха точен удар във вратата.

В 19-та минута Александър Володко имаше нещастието да засече центриране на Дани Алвеш отдясно и да си вкара автогол за 0:1. Само три минути по-късно в 22-та Давид Вия подаде добре към Педро, който с глава вкара за 2:0.

До почивката успя да се разпише и обичайният заподозрян за Барса. Лео Меси оформи класическата преднина за гостите в 38-та минута. За 4:0 отново бе точен аржентинецът в 56-та минута. Крайното 5:0 оформи Давид Вия в 90-та минута.

ВИДЕО: Барселона отнесе Бате, Бистрон и компания не удържаха Милан

източник: Reuters

Вътрешна снимка: БГНЕС

В другия мача, Бистрон, който започна като титуляр и неговите съотборници успяха да удържат нападението на Милан в лицето на Златан Ибрахимович и Антонио Касано през първата част, но след почивката италианците стигнаха до два гола на своя „Джузепе Меаца“.

В 53-та минута Златан Ибрахимович бе точен от дузпа за 1:0 Преднината за „росонерите“ удвои Антонио Касано в 66-та минута.

Класиране в Група H:

1.Барселона 4 точки

2. Милан 4

3. Виктория Пилзен 1

4. Бате 1