Отборът на Барселона разби тотално с 6:0 Райо Валекано в мач от 24-я кръг на Примера дивисион. По този начин каталунците отново излязоха на първо място в класирането на Испания с 60 точки, колкото има и вторият в подреждането Атлетико Мадрид. Реал Мадрид, който е трети с 57 пункта, все още не е изиграл мача си от кръга. В неделя „белият балет“ гостува на Хетафе.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Барселона загатна за изхода на мача още във втората минута. След центриране на Педро от ъгъла на наказателното поле, Адриано засече за 1:0.

В 36-та дуетът Лионел Меси – Сеск Фабрегас демонстрира класа. Испанският национал отне в центъра на терена, подаде на Лионел Меси, който майсторски прехвърли вратаря на гостите за 2:0.

Всичко продължи след почивката. В 53-та минута Алексис Санчес успя да се възползва от пас на Лионел Меси и от границата на наказателното поле се оказа точен за 3:0. Само три минути по-късно Педро Родригес успя да покачи на 4:0 след втора асистенция в мача на Фабрегас.

Аржентинският лидер на Барселона Лионел Меси отново намери вратата на противника. В 68-та минута Санчес пусна топката към нападателя, а той направи онова, което може най-добре – 5:0.

В самия край на мача Неймар впечатли публиката, след като отне в центъра на терена, напредна, а след това отдалеч, с майсторско изпълнение оформи крайното 6:0.

Райо Валекано се намира в незавидна позиция, на предпоследното 19-о място, с 20 точки след 24 мача с Примера дивидион.

По-рано днес Леванте победи Алмерия с 1:0.