Барселона постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Расинг Сантандер в мач от осмия кръг на Примера дивисион. По този начин каталунците оглавиха еднолично класирането.

Мачът не започна добре за Барселона, тъй като още в първите минути на срещата Пике почувства болки и бе сменен принудително от Ерик Абидал.

Домакините поведоха в 12-та минута, когато Иниеста подаде към Меси, който предоля вратаря на Сантнадер Тоньо и на празна врата вкара за 1:0.

Барселона удвои своята преднина в 28-та минута, когато Педро сложи топката на главата на Шави, а той отблизо вкара за 2:0.

Каталунците можеха да вкарат и трети гол в срещата, но в 39-та минута Меси подаде към Вия, който излезе на много добра позиция, след което стреля в аут.

В 67-та минута Иниеста стреля, след което топката срещна левия стълб на вратата на Сантандер, а топката се върна при Меси, който на празна врата вкара за 3:1.

След третото попадение в мрежата на Сантандер, футболистите на Барселона видимо намалиха темпото на игра, а Давид Вия на два пъти пропусна да се разпише сред голмайсторите.

След тази победа Барселона е лидер със 17 точки, а Сантандер остана на предпоследна седемнадесета позиция с 4 точки.


szólj hozzá: Bar 1-0 Rac
szólj hozzá: Bar 2-0 Rac
szólj hozzá: Bar 3-0 Rec