Отборът на Барселона спечели седмото и последно Ел Класико за 2011 година, с което доказа, че е истинският господар на Испания. „Каталунците“ надиграха Реал Мадрид насред „Сантиаго Бернабеу“ с категоричното 3:1. Въпреки ранния гол, гостите съумяха да покажат, че все още са във владение на Испания и Примера дивисион, и нямат никакво намерение да позволяват на Реал Мадрид да се откъсне във временното подреждане. Двубоят на големите треньори Жозе Моуриньо – Хосеп Гуардиола, отново завърши с победа на испанеца.

2011 година влиза в историята със седем мача между „белия балет“ и "каталунците", като до този момент двата отбора са се срещали по шест пъти през 1997 и 1960 година. 2011 година влиза в историята и с факта, че Реал Мадрид и Барселона са се изправили един срещу друг в четири различни турнира – за първенството, за Шампионската лига, за Купата на Краля и за Суперкупата.

Първото попадение дойде секунди, след като двата тима се поздравиха за начало на срещата. Едва бяха изминали 22 секунди от дербито, когато феновете на „кралския клуб“ избухнаха в радост. След груба грешка на Виктор Валдес, който подари топката на съперника пред наказателното поле, Ди Мария намери Йозил, кълбото бе овладяно от Карим Бензема, който от непосредствена близост реализира за 1:0.

Последваха силни минути за домакините, които се опитаха да демонстрират своята мощ, но ударите на Кристиано Роналдо и Бензема не бяха достатъчно силни, за да застрашат Виктор Валдес.

Тогава се стигна до 30-та минута, която се оказа повратната точка в мача. Лионел Меси оладя в центъра на терена, напредна, намери Алексис Санчес, който от границата на наказателното поле изравни за 1:1.

До края на полувремето играта се уравновеси, каталунците се окопитиха, а след почивката Хосеп Гуардиола и момчетата му доказаха, че все още са номер едно не само в Испания, но и в света. След завръщането на двата тима на терена гостите бяха далеч по-добрият тим на „Сантиаго Бернабеу“, което пролича и в головото съотношение.

В 53-та минута Шави опита мощно да стреля отдалеч, но топката се удари в крака на Марсело, рикошира и влезе в собствената му мрежа за 2:1. С това попадение аргументите на Реал Мадрид окончателно приключиха, за сметка на това Барселона имаше още какво да каже.

В 66-та минута след бърза контраатака Алвеш центрира отдясно по нападението, а Франсеск Фабрегас засече отблизо с глава за 3:1.

В края на мача Кейта и Марсело не успяха да сдържат нервите си и се получи обичайното за това дерби меле, което беше бързо успокоено от съотборниците на двамата и съдията.

След успеха, Реал Мадрид и Барселона се изравниха по точки на върха в Примера дивисион с по 37. Каталунците обаче са и с мач повече, заради изтегления двубой от 17-я кръг. По този начин Барса ще замине за Йокохама, за световното клубно първенство, със самочувствието на най-добрия тим на планетата.

Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Пепе, Серхио Рамос, Марсело, Алонсо, Диара (Кедира), Ди Мария (Игуаин), Йозил (Кака), Кристиано Роналдо и Бензема.

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Пуйол, Абидал, Бускетс, Шави, Иниеста (Педро), Фабрегас (Кейта), Меси и Алексис Санчес (Давид Вия).