Барселона се завърна на върха в Примера дивисион, след като победи с 1:0 като гост Гранада в първия мач от деветия кръг на испанския шампионат.

Домакините пък завършиха двубоя с девет души, след като за по два жълти картона бяха изгонени Хайме Ромеро в 54-ата минута и Дани Бенитес в 92-ата.

Единственото попадение в срещата вкара Шави Ернандес в 34-ата минута с прекрасен изстрел от пряк свободен удар от около 26 метра разстояние.

Успехът на Барса стадион Нуево Лос Карменес дойде трудно, като трябва да се отбележи, че Дани Бенитес бе изгонен в добавеното време не след друго, а след протест срещу съдийско решение - отсъдена много спорна засада при ситуация, в която излизаше очи в очи срещу Виктор Валдес секунди преди края на мача.

С този успех Барселона излезе на първо място с 21 точки, пред Леванте с 20 и Реал Мадрид с 19, които обаче са с мач по-малко.

Съставът на Барселона: Валдес, Абидал, Дани Алвеш, Максуел, Масчерано, Фабрегас (71’Иниеста), Шави (84’Кейта), Бускетс, Меси, Педро (56’Вия), Куенка.

 
szólj hozzá: Gra 0-1 Bar