Барселона не срещна проблеми и победи Елче с 4:0 в мач от на Примера дивисион. На "Камп Ноу" домакините не срещнаха никакви трудности срещу своя съперник и стигнаха до успеха след хеттрик на Алексис Санчес и едно попадение на Педро Родригес.

За Барса това бе шеста поредна победа, а Елче е на другия полюс - четвърта поредна загуба. В класирането каталунците са лидери с 49 точки, колкото има и Атлетико Мадрид. Елче пък е на 15-та позиция със 17 точки.

Видео от мача може да видите ТУК!

Резултатът в Барселона бе открит в 8-та минута, когато Жорди Алба подаде в наказателното поле, където Алексис успя да стигне до топката и да я изстреля в горния десен ъгъл за 1:0.

В 16-та минута авансът на домакините бе удвоен. Сеск Фабрегас пусна чудесен пас в коридор за Педро, който преодоля вратаря Тоньо, след което вкара от малък ъгъл.

В началото на втората част Шави можеше да вкара трети гол, но от дузпа стреля в аут. Малко след това пък Педро стреля в гредата.

Трети гол все пак имаше и той бе дело на Алексис, който получи перфектен пас от Иниеста и без проблеми вкара за 3:0.

В 69-та минута чилиецът оформи своя хеттрик, а с това и крайното 4:0 след великолепно изпълнение на пряк свободен удар, изпращайки топката в горния десен ъгъл.

В друг мач от кръга, Севиля победи с 3:0 Хетафе.