Барселона се наложи с 4:1 при гостуването си на Бетис в последния мач от 13-я кръг на Примера дивисион.

Успехът отново еднолично изкачи „каталунците“ начело на испанското първенство, а Бетис остава твърдо последен.

Въпреки победата, притесненията след нея също няма да са малко, тъй като суперзвездата на Барса Лионел Меси получи контузия, и бе заменен принудително. Това се случи още в 22-та минута, като на негово място в игра се появи Андрес Иниеста.

Барса излезе доста дефанзивно и в първите 20-тина минути разчиташе предимно на контраатаки на бързите си футболисти, за да застраши вратата на Бетис.

Домакините от своя страна използваше отдалия им се шанс, и атакуваха неспирно, и на няколко пъти Виктор Валдес трябваше да се намесва решително.

Едно от най-добрите положения за Барса дойде в 25-та минута, когато Дани Алвеш центрира на главата на Неймар, и Гийермо Сара затруднен максимално, едва изчисти топката.

Логично, откритата игра на Бетис бе наказана в 35-та минута, когато бърза атака изведе Фабрегас отдясно в пеналта, и той подаде успоредно на голлинията за Неймар, който реализира с лекота.

ВИДЕО: Барса взе своето от Бетис, но загуби Меси

източник: Gulliver/Getty Images

Точно минута трябваше на Барселона, за да довърши противника, и Педро вкара красив гол. Той пое топката в средата на терена, и с дрибъл навлезе в наказателното поле отляво, и шутира елегантно над Сара.

Бетис продължи да играе атакуващ и интересен футбол, но това даваше много опции и на Барселона, като двубоят предложи много атракция за феновете.

Всичко се реши в 63-та минута, когато след многоходова акция, Педро намери Фабрегас, и той от непосредствена близост се разписа за 3:0.

Фабрегас вкара и четвъртия гол за Барса, в 80-та минута с глава, след центриране отляво.

В добавеното време Хавиер Матия бе фаулиран от Дани Алвеш, и реферът отсъди дузпа, която Хорхе Молина реализира, за крайното 1:4.

ВИДЕО С ГОЛОВЕТЕ ОТ МАЧА