Барселона се приближи на една точка от лидера в испанското първенство Реал Мадрид. Каталунците постигнаха категорична победа с 4:1 над Алмерия в мач от 26-я кръг на Примера дивисион, който се игра на „Камп Ноу“. По този начин Барселона се завърна на второто място и остава на точка зад „белия балет“.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА БАРСЕЛОНА ВИЖТЕ ТУК!

Старши треньорът на каталунците Херардо Мартино изгледа срещата от трибуните, защото е наказан, тъй като бе изгонен в предишния двубой при гостуването на Реал Сосиедад (1:3).

Барселона започна без Андрес Иниеста, който бе оставен на резервната скамейка. Контузеният Жерар Пике бе заменен в титулярния състав от Карлес Пуйол, който си партнираше с Хавиер Масчерано.

Домакините можеха да поведат в резултата още в 6-та минута, когато Даниел Алвеш излезе сам срещу Естебан, но ударът на бразилеца бе отразен от вратаря на Алмерия.

Барселона поведе в резултата в 10-та минута, когато Неймар подаде към Франсеск Фабрегас, а той стреля, Естебан плонжира и спаси, но след това при добавката Алексис Санчес на празна врата не пропусна да вкара.

Каталунците удвоиха своята преднина в 24-та минута, когато Лионел Меси стреля от фаул и изпрати топката неспасяемо във вратата на Естебан.

Алмерия успя да върне бързо интригата в мача, след като в 27-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Барселона Карлес Пуйол и Виктор Валдес не се разбраха, а това позволи на Трухийо да изпрати с глава топката във вратата на каталунците.

Барселона имаше възможност да вкара трети гол в 38-та минута, когато Алексис Санчес с глава продължи към Лионел Меси, който също с глава стреля, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Алмерия.

Барселона изгради много добра атака в 50-та минута, когато Шави пусна перфектен пас към Неймар, но бразилецът стреля много неточно в аут. В 66-та минута ситуацията се повтори, като този път Меси подаде към Неймар, а бразилецът отново не бе точен в завършващата фаза.

Домакините реализираха трети гол в 83-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Алмерия Лионел Меси стреля с глава, но топката срещна напречната греда, след което при добавката Карлес Пуйол отблизо вкара за 3:1.

Барса вкара четвърти гол в 89-та минута, когато Педро подаде към Шави, който с удар извън наказателното поле прати топката в левия ъгъл на вратата на Естебан.

В заключителните секунди на срещата вратарят на Алмерия спаси опасен удар на Андрес Иниеста.

Барселона е на второ място с 63 точки, докато Реал Мадрид има 64. Алмерия е на седемнадесета позиция с 26 точки.