Барселона се позабавлява в първия полуфинален мач за купата на Краля и победи с разгромяващото 5:0 като домакин Алмерия, а по този начин каталунците са само на 90 минути от класиране за финала на турнира, където техен съперник ще бъде победителят от двойката между Реал Мадрид и Севиля.

Домакините започнаха своя голо рецитал още в 9-та минута, когато Педро подаде към Меси, който се освободи от опеката на двама противникови футболисти и стреля от около границата на наказателното поле на Алмерия, а вратарят Естебан се намеси много комично и топката се озова в мрежата му.

Минута по-късно в 10-та Шави направи чудесен пробив, след което намери в наказателното поле на Алмерия Давид Вия, който с удар под плонжа на неубедителния Естебан удвои преднината на каталунците.

Барселона продължаваше да се забавлява на „Ноу Камп” и в 15-та минута при бърза контраатака Иниеста подаде към Меси, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Алмерия и с техничен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Естебан.

След бързо отбелязаните три гола играчите на Хосеп Гуардиола видимо намалиха темпото, но в 30-та минута Шави от фаул сложи топката на главата на Педро, който прати кълбото в горния десен ъгъл на безпомощния Естебан за 4:0.

В края на първото полувреме Меси пропусна идеална възможност да запише своя хеттрик, но ударът му бе спасен от вратаря на Алмерия.

През второто полувреме каталунците още повече намалиха темпото на игра и въпреки това в 52-та минута след удар на Максуел топката срещна десния стълб на вратата на Алмерия.

Барса вкара и пето попадение в мача в 87-та минута, когато Меси намери с чудесен пас Кейта, за когото не оставаше нищо друго освен да вкара и да оформи крайния резултат в срещата.

Протоколният реванш в Алмерия е след една седмица.