Кръг преди края на груповата фаза на Шампионската лига Барселона си осигури участие на 1/8-финалите, след като победи с класическото 3:0 Спартак Москва като гост.

И трите попадения за каталунците на стадион Лужники паднаха през първата част. Дани Алвеш откри резултата в 16-ата минута, а Лео Меси заби другите две попадения в 27-ата и 39-ата.

Така Барса се укрепи на първото място с 12 точки от 5 мача, докато руският Спартак е последен с 3, като отпада със сигурност от ШЛ, но има шансове за третото място, което дава място в Лига Европа напролет.

В 16-ата минута Лионел Меси направи продължителен пробив, с който нахлу в наказателното поле, защитниците на московчаните с мъка успяха да изчистят топката, но право на волето на Даниел Алвеш, който с десния крак простреля Андрей Дикан от 17-18 метра разстояние.

В 27-ата Андрес Иниеста бе отлично изведен в пеналта на домакините и стреля опасно, Дикан изби, но за негово съжаление право към Меси и от границата на наказателното поле аржентинецът не сгреши за 2:0.

Малко преди почивката Педро намери добре Лео Меси и той с втория си гол в мача рано-рано оформи крайното 3:0, като през второто полувреме нов гол не падна.

От 21:45 часа в другия мач от Група F на Шампионската лига Бенфика посреща Селтик. Шотландците ще се класират напред, ако спечелят в Лисабон или ако направят равенство различно от 0:0.