Барселона стигна до трите точки при гостуването си на „Риасор“ от осмия кръг на Примера дивисион. Каталунците спечелиха с 5:4 срещу Ла Коруня в луд мач, в който двата отбора постоянно се преследваха в резултата. Лионел Меси се отличи за победата на Барселона с хеттрик, а Фабрегас записа 3 асистенции. След трудния успех каталунците продължават да са начело в Примера дивисион.

Мачът започна отлично за Барселона, след като още в 3-та минута Франсеск Фабрегас пусна отлично извеждащо подаване към Жорди Алба, който излезе сам срещу Арасубиа и стреля покрай него за 0:1.

Каталунците удвоиха своята преднина в 8-та минута, когато Иниеста открадна топката в средата на терена, след което подаде към Меси, а той продължи към Кристиан Тейо, който финтира защитник на Ла Коруня и прокара кълбото между краката на Арансубиа.

Барселона поведе с 3:0 в 18-та минута, когато Фабрегас пусна с пета към Меси, който разстреля Арансубиа от границата на наказателното поле на Ла Коруня.

Ла Коруня можеше да върне едно попадение в 22-та минута, но след удар на Рики, Валдес изби топката, която се удари в гредата и излезе в корнер.

В 26-та минута Масчерано фаулира Рики, а съдията Парадас Ромеро вкара нарушението в наказателното поле на Барселона и свири дузпа за домакините от Ла Коруня. Наказателният удар бе реализиран от Пици в 27-та минута.

Ла Коруня върна още повече интригата в срещата в 37-та минута, когато Бергантиньос стреля от около 15 метра, а Виктор Валдес не се намеси добре и от ръцете му топката влезе във вратата на каталунците за 2:3.

Барселона отбеляза четвърти гол в 44-та минута, когато Фабрегас и Меси направиха двойно подаване, след което аржентинецът прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Арансубиа.

Ла Коруня започна отлично второто полувреме и намали пасива си в 48-та минута, когато Пици стреля от фаул и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Валдес, който можеше да се намеси по-добре.

Съдията Парадас Ромеро изгони с втори жълт картон Хавиер Масчерано в 50-та минута. Аржентинецът потегли към съблекалнята за удар в лицето на Рики.

Меси стреля от фаул в 52-та минута, но топката срещна левия стълб на вратата на Ла Коруня.

Пет минути по-късно Фабрегас пусна чудесен извеждащ пас към Педро, който излезе сам срещу Арансубиа, но стреля в страни от вратата на Ла Коруня.

Лионел Меси оформи своя хеттрик в срещата в 78-та минута, когато премина трима футболисти на Ла Коруня и с премерен удар от границата на наказателното поле прати топката в левия ъгъл на вратата на Арансубиа.

Ла Коруня обаче бързо върна попадението. В 79-та минута след центриране в наказателното поле на Барселона Рики натисна Алба, който си отбеляза много красив автогол, след като прехвърли Виктор Валдес.

До края на мача домакините се опитаха да стигнат до изравнителен гол, но играчите на Барселона задържаха преднината си.

След този успех Барселона събра актив от 22 точки и продължава да е лидер в Примера дивисион. Ла Коруня остана в зоната на изпадащите, като е на осемнадесето място с 6 точки.


szólj hozzá: Deportivo vs Barcelona 4:5 GOALS HIGHLIGHTS