Лидерът Барселона победи с 3:0 като гост Еркулес и след 15-ия си пореден успех в Примера дивисион се откъсна на седем точки пред втория Реал Мадрид, който в неделя гостува на Осасуна.

Каталунците също така изравниха рекорда за най-много поредни победи в испанския шампионат, който бе постигнат от Реал по времето на Алфредо Ди Стефано през далечния вече сезон 1960/1961 година.

Барса поведе в резултата две минути преди почивката, след като Шави Ернандес изведе Педро Родригес на добра позиция и от 13 метра младият нападател разстреля вратаря с хубав удар в близкия ъгъл.

Пет минути преди края завърналият се след 7-месечно отсъствие след контузия Франсиско Фаринос бе изгонен от игра след само 16 минути на терена, след като фаулира грубо Серхио Бускетс и получи втори жълт картон.

Играчите на Барса изключително бързо се възползваха от численото си предимство и Лео Меси вкара два в 87-ата и 89-ата минута. Така Лионел Меси вече има 37 гола във всички турнири от началото на сезона и 21 в Примера дивисион.


Другите резултати от Примера дивисион:

Леванте – Хетафе 2:0

Малага – Сарагоса 1:2

Майорка – Спортинг Хихон 0:4

Реал Сосиедад – Алмерия 2:0