Барселона най-накрая успя да превземе крепостта на Глазгоу. Каталунците спечелиха с минималното 1:0 срещу Селтик в мач от група Н на Шампионската лига и си върнаха за издънката през миналата година. По този начин испанският шампион постигна втора поредна победа и се устреми към първото място в групата.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА БАРСЕЛОНА НАД СЕЛТИК ВИЖТЕ ТУК!

При отсъствието на Лионел Меси старши треньорът на Барселона Херардо Мартино заложи в атака на триото Педро Родригес, Неймар и Франсеск Фабрегас.

Барселона имаше тотално надмощие през първото полувреме, но футболистите на Селтик се бяха добре групирали в защита и не оставяха много шансове на каталунците.

Единственото сериозно положение през първата част пред вратата на Виктор Валдес бе в 6-та минута, когато Йоргос Самарас направи добър пробив и стреля, но вратарят на Барселона успя да спаси и да избие топката в корнер.

Играчите на Херардо Мартино имаха пълен контрол върху топката и рядко позволяваха на съперника да контраатакува, тъй като пресираха много добре по-терена.

Каталунците много добре пресираха по терена и в 19-та минута Андрес Иниеста направи чудесен финт срещу Мългрю, след което стреля от около 24 метра, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Селтик. В 41-та минута Педро подаде чудесно към непокрития на десния фланг на атаката на Барселона Даниел Алвеш, който центрира в наказателното поле на Селтик и намери Неймар, бразилецът отправи много хубав удар от движение, но топката мина в страни от десния стълб на вратата на Форстър. В 45-та минута Шави Ернандес отправи диагонален удар от фаул, Форстър не се намеси убедително, но въпреки това успя да избие топката в корнер.

Селтик завърши мача с човек по-малко, след като в 60-та минута Скот Браун първо фаулира Неймар, а след това изрита в гърба падналия бразилец. Това бе забелязано от френския арбитър Стефан Ланоа, който изгони с директен червен картон футболиста на Селтик. Това решение на съдията вбеси феновете на домакините, които до края на срещата постоянно освиркваха Неймар, когато топката бе в краката му.

Барселона контролираше мача и през втората част. Марк Бартра отправи далечен удар в 65-та минута, но право в ръцете на Форстър.

Селтик можеше да поведе изненадващо в резултата в 73-та минута, когато Форест стреля опасно, но Виктор Валдес показа чудесен рефлекс и изби топката в корнер. Минута по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Барселона Мългрю стреля с глава, но в страни от левия стълб на вратата на Виктор Валдес, който не се намеси убедително в ситуацията.

Алексис Санчес се появи в игра в 75-та минута на мястото на Педро Родригес. Само минута по-късно чилиецът асистира за единственото попадение в срещата.

Барселона отбеляза победния гол в срещата в 76-та минута, когато Неймар подаде към Алексис Санчес, който сложи топката на главата на Франсеск Фабрегас, който с премерен удар прехвърли Форстър и прати топката във вратата на Селтик.

В края на мача Барселона можеше да стигне и до по-убедителен успех, но пропуски направиха Неймар и Санчес. В 87-та минута Неймар стреля опасно, но Форстър спаси, след което при добавката Алексис се опита да вкара, но вратарят на Селтик направи второ спасяване. В 90-та минута Неймар остана сам срещу Форстър, но стражът на домакините отново показа чудесен рефлекс и спаси.

Така Барселона записа втора поредна победа и събра актив от 6 точки.

ВИДЕО: Барса превзе Глазгоу, дузпа спаси Милан срещу Аякс

източник: Gulliver/Getty Images

В другия мач от групата Аякс изпусна да победи Милан и двата отбора завършиха 1:1 в Амстердам.

Холандският шампион започна по-настъпателно мача и в 16-та минута Фишер стреля опасно, но в страни от вратата на Милан. Дуарте пробва с далечен удар рефлекса на Абиати в 35-та минута, но вратарят се справи и изби топката в корнер. Минута по-късно Мойсандер стреля от въздуха, но над напречната греда в аут.

ВИДЕО: Барса превзе Глазгоу, дузпа спаси Милан срещу Аякс

източник: Gulliver/Getty Images

В началото на второто полувреме Милан се опита да вкара и натисна своя съперник. Рикардо Монтоливо пробва далечен удар в 49-та минута, но Силесен спаси.

Милан бе близо до това да вкара гол в 63-та минута, когато Марио Балотели стреля опасно, но топката срещна напречната греда. Балотели пробва да изненада Силесен в 85-та минута, но вратарят на Аякс отново спаси.

Аякс поведе в резултата в 90-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Милан Денсвил засече топката с глава и я прати във вратата на Абиати.

Милан се спаси в добавеното време на мача. Във втората допълнителна минута съдията отсъди дузпа в полза на „росонерите” за нарушение на Ван дер Хорн срещу Марио Балотели. Именно Балотели изпълни наказателния удар и не пропусна да се разпише, като по този начин донесе важната точка за Милан.

Така Аякс пропусна да запише първа победа в груповата фаза на Шампионската лига, докато Милан загуби първи две точки.

ВИДЕО ОТ МАЧА МЕЖДУ АЯКС И МИЛАН МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

На 22-и октомври Милан приема Барселона в големия сблъсък в групата, докато Аякс гостува на Селтик.

ВИДЕО: Барса превзе Глазгоу, дузпа спаси Милан срещу Аякс

източник: Gulliver/Getty Images

Класиране в група Н:

1. Барселона 6 точки

2. Милан 4

3. Аякс 1

4. Селтик 0