Отборът на Барселона буквално прегази третодивизионния Картахена в първи мач от шестнадесетинафиналите за Купата на Краля. Каталунците се наложиха с убедителното 4:1 като гост и в голяма степен обезсмислиха реванша. Първоначално домакините поведоха след гол на Фернандо Ортега, но в последствие тимът от „Камп Ноу“ направи пълен обрат след голове на Педро, който се разписа на два пъти на Сеск Фабрегас. А едно от попаденията бе дело на камерунския дебютант в редиците на Барса Жан-Мари Донгу.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Добра новина за Херардо Мартино бе завръщането на Жорди Алба, който близо 3 месеца лекува травма. Освен това, успехът бе първи за испанските шампиони след загубите им от Аякс в Шампионската лига (1:2) и от Атлетик Билбао (0:1) в Ла Лига.

Домакините поведоха след 17 минути игра. Фернандо Ортега се възползва от разсеяност на Карлес Пулйол и оплете топката в каталунската врата за 1:0. Голът обаче не можа да стъписа Барса и до почивката възпитаниците на Херардо Мартино постигнаха пълен обрат. Първо в 37-ата минута Педро показа точен мерник и направи 1:1, а в последствие, в 43-ата минута, Сеск Фабрегас се възползва от хубаво центриране от дясно и донесе пълен обрат – 1:2.

С подновяването на играта през втората част каталунските набези към вратата на Картахена продължиха, а в 76-ата минута Педро с хубав финт преодоля вратаря на Картахена Хесус Лимонес и се разписа за 1:3. Това бе и втори гол в сметката на Педро в мача. Крайният резултат бе оформен от дебютанта Донгу. Отбита от левия страничен стълб топка стигна до него, а той отбеляза първия си гол с екипа на Барса.