Барселона записа победа и в оказалия се протоколен мач реванш в Шампионската лига срещу украинския Шахтьор Донецк. На стадион “Донбас Арена” каталунците се наложиха с 1:0, а голът в мача реализира Лионел Меси. Това бе рекордно попадение за аржентинеца, който се разписа за 48-ми път през сезона. Миналата година Меси реализира с един гол по-малко през цялата кампания.

Въпреки победата с 5:1 и отдавна предрешения изход на двубоя, наставникът на гостите Пеп Гуардиола заложи на почти всичките си титуляри, въпреки предстоящите две поредни дербита срещу Реал Мадрид - за първенство и за Купата.

Домакините от Шахтьор започнаха силно срещата и през първото полувреме пропуснаха редица положения пред Валдес. Най-добрата възможност за тима на Мирча Луческу дойде още в 8-ата минута, когато след два последователни удара на Дъглас топката в крайна сметка излезе в корнер. Последва ново положение за домакините няколко минути по-късно, но този път Жадсон не успя да преодолее стражът на Барселона.

Постепенно футболистите на гостите настъпиха педалите и на свой ред застрашиха вратата на Пятов. В средата на частта на два пъти Меси, както Адриано и Кейта имаха шанс, но така и не съумяха да се разпишат. Голът за гостите обаче дойде две минути преди края на полувремето. Лионел Меси получи пред наказателното поле, леко вдясно по нападението, преодоля с лекота трима бранители на Шахтьор и с премерен удар долния ляв ъгъл на вратата даде преднина на своя тим.

През втората част и двата отбора имаха отлични възможности за попадение, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен. Така след този двубой, който бе само за статистиката Барселона се класира за полуфиналите в надпреварата, където ще срещне Реал Мадрид, ако английският Тотнъм не сътвори чудо след загубата с 0:2 в първия мач.


szólj hozzá: S0-1B