Барселона повтори изпълнението на големия си опонент Реал Мадрид, и спечели с 2:1, след като изоставаше с 0:1 срещу Севиля.

„Каталунците“ не са губили точки у дома от друг съперник освен Реал Мадрид от 2011-та година, когато именно Севиля ги удържа на „Ноу Камп“ до 0:0.

Барса нямаше допуснат гол от андалусийци на своя стадион от повече от пет години, но тази вечер тази серия бе прекъсната. Севиля играеше като равен с равен на домакините, и в 42-та минута успя да открие резултата.

Това стана след центриране от пряк свободен удар на Иван Ракитич, което намери Коке, и той финтира защитник, за да прати топката на главата на Алберто Ботиа, надскочил Дани Алвеш.

На почивката Жорди Роура замени слабо изявяващия се Алексис Санчес с Кристиан Тейо, и младокът показа ниво през второто полувреме.

Само седем минути след подновяването на играта, Барса изравни, след страхотно центриране на Дани Алвеш отдясно, сложило топката на главата на Давид Вия, който между двама увиснали защитници реализира за 1:1.

Лионел Меси се разписа в 15-ти пореден мач на Барселона в 60-та минута, когато Тейо го намери на точката на дузпата, защитата на Севиля грешки фатално и остави аржентинеца да стреля прецизно и да изведе „каталунците“ напред.

В 64-та минута реферът Карлос Веласко спести още неприятности за Севиля, тъй като вратарят Бето излезе с топката извън наказателното поле, но ситуацията бе подмината.

Алваро Негредо пропусна едно от най-добрите положения да изравни за Севиля, четвърт час преди края на двубоя, излизайки очи в очи с Виктор Валдес.

В заключителните 15-20 минути положенията не бяха много, като и двата състава действаха внимателно. Севиля опита последен щурм в последните мигове от редовното време, и в трите добавено, но хаотичният натиск не доведе до успех, и гостите си тръгнаха разочаровани от „Ноу Камп“.