Барселона изнесе поредния си рецитал при гостуването на Ла Коруня и спечели с 4:0 на стадион „Риасор” в мач от 18-я кръг на Примера дивисион.

Старши треньорът на каталунците Хосеп Гуардиола даде почивка на част от основните футболисти, като Шави, Бускетс и Алвеш останаха на резервната скамейка и не се появиха в игра, но това не повлия на играта на Барса.

В 26-та минута Масчерано подаде към Меси, който продължи към Давид Вия, а той излезе сам очи в очи срещу Арансубия и прокара топката между краката му за 0:1.

Осем минути по-късно след поредната многоходова атака минала през Педро, Кейта и Вия, последният бе изведен в отлична ситуация, но се забави и стреля в тялото на бранител на Ла Коруня.

Каталунците отбелязаха втори гол в 38-та минута чрез Ерик Абидал, но попадението бе отменено заради много спорна засада.

Все пак логичното се случи в 52-та минута, когато Меси удвои преднината на Барса.

В последните минути на срещата каталунците стигнаха до нови два гола. В 80-та Иниеста с много точен удар прати топката в десния ъгъл на Арансубия за 0:3.

Само 60 секунди по-късно в 81-та минута Меси изведе Педро зад отбраната на Ла Коруня, а юношата на каталунците елегантно прехвърли Арансубия за 0:4.

Веднага след гола Педро бе заменен от новото попълнение на Барселона Ибрахим Афелай, който отново се появи в игра, след като в мача за купата на Краля срещу Атлетик Билбао направи официален дебют за каталунците.

В 88-та минута Меси можеше да вкара своя втори гол в срещата, след като финтира защитник на Ла Коруня и стреля опасно, но Арансубия в последния момент успя да спаси и да избие топката в корнер.

След тази победа Барселона продължава да е лидер в Примера дивисион с 49 точки. Ла Коруня е на дванадесето място с 21 точки.