АЗ Алкмаар взе минимален аванс от един гол срещу Валенсия преди реванша на „Местая“. Холандците победиха своя испански съперник с 2:1 в първата среща от четвъртфиналния сблъсък между двата отбора в Лига Европа.

През първото полувреме двата отбора се представиха доста равностойно, като играчите на Валенсия пропуснаха по-чистите положения.

В 40-та минута Тино Коста стреля от пряк свободен удар, но Алварадо плонжира и изби топката в корнер.

АЗ Алкмаар успя да се възползва от едно статично положение и в първата минута на даденото от съдията продължение на първото полувреме, след центриране на Мартенс от корнер в наказателното поле на Валенсия, Холман бе оставен непокрит и с много хубав удар прехвърли Алвеш и прати топката в горния ляв ъгъл за 1:0.

Валенсия успя бързо да изравни резултата. В 50-та минута след центриране на Рикардо Коста в наказателното поле на АЗ Алкмаар, Топал надскочи футболист на домакините и с глава прати топката в долния ляв ъгъл на Алварадо за 1:1.

Алварадо показа добър рефлекс в 58-та минута, когато отрази силен удар на Роберто Солдадо.

АЗ Алкмаар поведе с 2:1 в 78-та минута, когато Холман направи добър пробив отляво на атаката на холандците, след което намери Мартенс в наказателното поле на Валенсия и той отблизо вкара за 2:1.

До края на срещата гостите не успяха да стигнат до изравнително попадение.

Реваншът на стадион „Местая“ е след една седмица.