Атлетико Мадрид пропусна златна възможност да оглави класирането в Ла Лига, като допусна първа загуба в Ла Лига за настоящия сезон. Възпитаниците на Диего Симеоне отстъпиха с 0:1 като гост на Еспаньол в 8-ия кръг и оставиха Барселона еднолично начело в испанския елит.

„Дюшекчиите“ бяха далеч от високите стандарти, които наложиха с 8-те се поредни победи, а в грешник се превърна младия страж Тибо Куртоа. Снажният белгиец не успя да се справи с едно коварно центриране през втората част и прати топката в собствената си мрежа.

Умората в титулярите на Симеоне пък бе очевидна и за пореден път потвърди думите на наставника за късата резервна скамейка, с която разполага.

Първото предложение не предложи кой знае какво зрелище, тъй като бе изпъстрено с физически сблъсъци по целия терен на „Корнея Ел Прат“. Едва в 30-ата минута Коке отправи първия точен шут към една от двете врати, но вратарят на каталунците Кико Касия нямаше проблеми да улови. Към края на първата част отново младият испанец имаше шанс да отбележи, след като засече прострелно подаване на Диего Коща, но острият ъгъл му позволи да прати топката единствено в страничната греда.

В редиците на Еспаньол се забеляза по-голямо желание за атака едва след паузата. В 52-ата минута Серхио Гарсия овладя отляво в наказателното поле и много хубаво изнесе топката към намиращия се зад точката на дузпата Мануел Лансароте. Шутът на халфа обаче бе твърде слаб и попадна в центъра на вратата, а Куртоа комфортно улови.

Минути по-късно обаче стражът събрка фатално. Хуан Фуентес се включи отляво и центрира остро към далечната греда. Вратарят на Атлетико направи стъпка-две напред, за да пресече подаването, но тупването на топката го заблуди и след рикошет в левия му крак, тя влетя в мрежата за радост на почти 27-те хиляди фенове по трибуните.

ВИДЕО С ПОПАДЕНИЕТО - ТУК!

Най-чистият шанс за Атлетико се откри пред Диего Коща в 68-ата минута, но голмайсторът този път не сполучи. Бразилецът се измъкна по диагонал срещу вратата и опита да намери долния ляв ъгъл на Кико, ала топката премина на метър встрани от гредата.

До края натискът на гостите бе напълно стихиен, а с напредването на времето грешките в комбинациите им зачестиха. Отбраната на Еспаньол пък игра доста стабилно и заработи трите точки, които идват след серия от три поредни загуби.

Така Атлетико остава втори в Ла Лига с 24 точки и една пасив спрямо Барселона. Реал Мадрид обаче вече се намира само на 3 зад градския си съперник.

Еспаньол пък направи скок до 5-ото място с актив от 14 пункта.