Атлетико Мадрид постигна трета поредна победа в групите на Шампионската лига, след като победи с 3:0 Аустрия Виена като гост. По този начин "дюшекчиите" направиха огромна крачка към класирането за следващата фаза. В другия мач от група G Зенит Санкт Петербург успя да вземе трите точки при гостуването си на Порто след успех с 1:0.

Във Виена гостите поведоха още в 8-а минута. Коке се озова с топката в добра позиция, от която с прекрасен пас намери Филипе Луис, който пък пусна към Раул Гарсия, за когото остана само да чукне топката в опразнената врата.

Атлетико продължи да играе по-добре и в 20-а минута вече водеше с 2:0. Желаният за испански национал Диего Коща получи топката точно пред наказателното поле, класно преодоля своя пазач и с прецизен удар по земята вкара покрай вратаря Линднер.

Към края на първата част Аустрия все пак опита няколко по-опасни атаки, които доведоха до удар на Хайнц Хозинер в гредата.

Испанците сложиха точка на спора с трети гол в началото на второто полувреме. В 53-а минута Емилиано Инсуа проби по лявото крило и майсторски върна към Диего Коща, който необезпокояван си овладя топката и я вкара във вратата за крайното 3:0.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

В Португалия големият виновник за загубата на домакините бе Хектор Ерера. Халфът си изкара два жълти картона в рамките на 60 секунди като това се случи още в 6-а минута, когато приключи и неговият дебют в Шампионската лига. Съотборниците му пък трябваше да доиграят мача с човек по-малко.

Старши треньорът на Порто Пауло Фонсека моментално направи вътрешни рокади, които дадоха резултат и домакините останаха равностойни на своя съперник, въпреки числения си пасив.

Изглеждаше, че Порто все пак ще стигне до заслужената точка, но в 86-а минута Зенит нанесе своя удар. Бившият играч на Порто Хълк центрира перфектно за влезлия като резерва Александър Кержаков, който изпревари Данило и с глава засече за победното 1:0.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

В класирането Атлетико е лидер с 9 точки, следван от Зенит с 4, Порто с 3 и Аустрия Виена с 1 точка.