Играчите на Атлетико Мадрид се потрудиха доста, за да стигнат до победата с 1:0 при гостуването си на Севиля от 32-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол в мача бе дело на Радамел Фалкао, който предреши изхода на сблъсъка четвърт час преди края.

„Дюшекчиите“ се бяха настроили за труден мач на „Рамон Санчес Писхуан“ и севилци направиха всичко по силите си, за да оправдаят очакванията им. Първото полувреме премина с лек превес на домакините, но опасни положения почти липсваха. И двата отбора залагаха предимно на удари отдалеч, но за тези 45 минути нито веднъж топката не попадна в очертанията на която и да е врата.

Футболистите на Унай Емери вдигнаха оборотите след почивката и на няколко пъти бранителите пред Тибо Куртоа улесниха задачата му, макар че натискът на Севиля се засилваше.

В 62-ата Атлетико загатна какви проблеми може да причини на всеки, когато играе на контраатака, но шутът на Радамел Фалкао профуча покрай дясната греда. Домакините не се стреснаха и продължиха упорито да търсят гола, макар че още по-упорито изпращаха ударите в аут.

Така в 76-ата минута Адриан Лопес проби отляво и с високо подаване обърна фланга към Раул Гарсия. Последният стреля от въздуха, за да може Фалкао с тънко докосване да отклони топката в мрежата точно пред погледа на вратаря Бето.

Пет минути преди края Жофри Кондогбия бе много близо до изравнителен гол, но този път Куртоа обра овациите с впечатляваща намеса. В добавеното време на мача пък защитата на „дюшекчиите“ забрави Алваро Негредо при изпълнение на ъглов удар. Нападателят стреля с глава при далечната греда, но топката прелетя на сантиметри над гредата.

С победата Атлетико събра 68 точки на третото място и все така остава на 2 зад градския съперник Реал Мадрид. Севиля пък отиде на 11 място с 42 в актива си.