Атлетико Мадрид победи с 2:0 като гост Хетафе в мач от 33-ия кръг на Ла лига. "Дюшекчиите" се нуждаеха от успеха, за да останат еднолични лидери в испанското първенство, но лошата новина за тях е новата контузия на нападателя Диего Коща. Таранът започна като титуляр след като се възстанови от предишната си травма, но при втория пострада сериозно след сблъсък с гредата.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Двубоят започна трудно за гостите от Мадрид, а вратарят на закъсалия Хетафе Джорди Кодина направи добри спасявания срещу Коке и Диего Коща. Той обаче капитулира в 40-ата минута. Диего Годин се възползва от колебанието на стража на домакините при едно лошо центриране и прати топката в мрежата за 1:0.

В 54-ата минута Тибо Куртоа също допринесе за успеха на Атлетико с великолепно спасяване. Хуан Родригес бе оставен непокрит от защитниците, но нямаше шанс срещу навременно излезлия белгийски страж.

Десет минути по-късно всичко изглеждаше решено, когато Лафита от състава на Хетафе бе изгонен за нарушение срещу Диего Коста, а Атлетико получи правото да изпълни дузпа. Потърпевшият се нагърби с изпълнението, но Кодина позна ъгъла и изби. Вратарят на домакините отрази и добавката на Раул Гарсия, запазвайки резултата.

Статуквото се запази до 82-ата минута, когато центриране отдясно бе засечено в мрежата от връхлитащия на метър от голлинията Диего Коща. От инерцита нападателят на "дюшекчиите" се сблъсъка с лявата греда зад Кодина, получавайки сериозна травма на пищяла. Коста бе заменен принудително, а в оставащото време до нови голове не се стигна.

Атлетико Мадрид остава начело в Испания с 82 точки - с три повече от градския съперник Реал и четири повече от Барса. Хетафе е в зоната на изпадащите с 31 точки, с една по-малко от Валядолид, който е над чертата.