Отборът на Атлетико Мадрид направи пълен обрат срещу Порто във втори мач от Група G на Шампионската лига, като победи с 2:1 като гост. Порто поведе в 16-ата минута с гол на Джаксън Мартинес, но в 58-ата минута Диего Годин възстанови равенството, а малко преди края Арда Туран донесе пълния обрат, а с това и 3-те точки.

Двубоят не започна добре за мадридчани. Порто поведе в 16-ата минута след попадение на Джаксън Мартинес. След центриране от фаул Мартинес бе оставен непокрит от отбраната на „дюшекчиите“ и с глава прати топката в долния десен ъгъл на вратата на испанския тим за 1:0. При този резултат двата тима се оттеглиха и на почивката, след като опитите на момчетата на Диего Симеоне да изравнят не успяха.

С подновяването на играта обаче „дюшекчиите“ вдигнаха значително оборотите, а в 58-ата минута, след центриране на Габи в наказателното поле Диего Годин с глава възстанови равенството – 1:1. Испанците продължиха да натискат своя опонент и само 4 минути преди края Атлетико постигнаха пълен обрат. Отново след хубава аситенция на Габи, Арда Туран направи 1:2 и така оформи и крайния резултат.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!!!

С успеха Атлетико Мадрид е лидер в групата си с 6 точки, а Порто е втори с 3 пункта.

По-рано през деня Зенит Санкт Петербург и Аустрия Виена направиха 0:0.

На 22 октомври Атлетико гостува на Аустрия Виена, а Зенит приема Порто.

Класиране в Група G

1. Атлетико Мадрид 2 мача 6 точки

2. Порто 2 мача 3 точки

3. Аустрия Виена 2 мача 1 точка

4. Зенит Санкт Петербург 2 мача 1 точка