Атлетико Мадрид постигна трудна победа с 2:1 като домакин срещу Реал Валядолид в мач от петия кръг на испанското първенство. По този начин „дюшекчиите“ излязоха на трета позиция във временното класиране на Примера дивисион.

Още в 5-та минута Фалкао бе близо до това да отбележи гол, но Хайме се намеси решаващо и спаси. В 17-та минута Арда Туран подаде към Диего Кастро, който стреля, но от тялото на играч на Валядолид топката излезе в корнер.

Омар можеше да открие резултата за Валядолид в 22-та минута, но Куртоа изби топката в корнер.

Атлетико Мадрид поведе с 1:0 в 31-та минута, когато Коке намери Годин и той прати топката във вратата на Хайме.

След центриране в наказателното поле на Валядолид в 39-та минута, Фалкао стреля с глава, но Хайме отново спаси.

Габи и Фалкао бяха близо да се разпишат в 41-та минута, но Хайме на два пъти спаси.

Атлетико Мадрид получи правото да изпълни дузпа, след като в 43-та минута Албето Буено фаулира Диего Коста в наказателното поле на Валядолид. Съдията Мунис Фернандес показа жълт картон на Буено. Наказателният удар бе реализиран от Фалкао в 44-та минута.

В началото на второто полувреме Валядолид се върна в мача. В 54-та минута Куртоа направи непростима грешка, която позволи на Буено да вкара почетния гол за Валядолид.

През второто полувреме отборът на Атлетико Мадрид видимо намали темпото на игра и играчите на Диего Симеоне пазеха силите си.

Старши треньорът на Валядолид Мирослав Джукич бе изгонен от треньорската скамейка в 73-та минута.

До края на мача Куртоа направи две важни спасявания и Атлетико Мадрид спечели важни три точки.

След успеха „дюшекчиите“ заемат трето място във временното класиране с актив от 10 точки. Валядолид записа трета поредна загуба и с 6 точки е на девета позиция.


Atletico de Madrid 2 Valladloid 1 / Liga /... by f769673846