Атлетико Мадрид гледа към следващата фаза на Лига Европа, след като победи като домакин с 2:1 Академика Коимбра в мач от група В. По този начин „дюшекчиите“ имат три победи в първите три мача и с актив от 9 точки са на точка от класиране за следващата фаза на турнира.

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне даде почивка на голяма част от титулярите, както и на звездата на отбора Радамел Фалкао.

През първото полувреме играчите на Атлетико Мадрид бяха по-активни, но трудно стигаха до чисти положения пред вратата на Академика, като Емре и Коке заложиха на далечни удари, които бяха отразени от Рикардо.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 47-та минута, когато Тиаго центрира от корнер в наказателното поле на Академика, където Диего Коща засече топката с глава и я прати във вратата на Рикардо.

В 52-та минута вратарят на Академика, Рикардо на два пъти направи решаващи спасявания, след като първо отрази удар на Диего Коща, а след това и на Адриан. Две минути по-късно Филипе стреля опасно, но Рикардо с крак успя да отклони топката.

Атлетико Мадрид логично отбеляза и втори гол в срещата в 67-та минута, когато Емре бе точен за 2:0.

Академика стигна само до почетен гол в срещата дело на Сисе в 85-та минута.

В другия мач от групата Апоел Тел Авив загуби с 1:2 от Виктория Пилзен.

Класиране:

1. Атлетико Мадрид 9 точки

2. Виктория Пилзен 6

3. Академика Коимбра 1

4. Апоел ТА 1


Atletico Madrid 2-1 Academica Coimbra by fasthighlights-2013