Атлетико Мадрид победи с 3:1 като домакин Еспаньол и запази шансове да се класира за Шампионската лига, след като се изкачи на шеста позиция, на само три точки зад четвъртия Малага, който обаче има да изиграе мач повече.

Седмицата бе изключително динамична за Атлетико, като днешният мач с каталунците остана в сянката на сблъсъците с Валенсия на полуфиналите в Лига Европа, първият от които бе спечелен от дюшекчиите с 4:2 преди три дни, а в четвъртък е и реваншът на Местая, след който ще стане ясно кой от двата състава ще се класира за финала в Букурещ.

Диего Годин изведе дюшекчиите напред в деветата минута, а Дидак Вила изравни за синьо-белите от Барселона в 19-ата, като почивката дойде при резултат 1:1.

В средата на второто полувреме обаче се развихри Арда Туран, който заби две бързи попадения в рамките на само три минути – в 59-ата и 61-ата минути, оформяйки крайното 3:1.

С поражението на стадион Висенте Калдерон Еспаньол се смъкна на десета позиция и намали шансовете си да се класира за евротурнирите, въпреки че е само на три точки зад шестия Атлетико Мадрид.