Вицепрезидентът на Барселона Хавиер Фаус заяви, че реконструкцията на „Камп Ноу“ не е само козметична промяна.

През април предстои референдум, на който членовете на Барселона ще се произнесат относно плановете на управниците.

Предложеният проект е на стойност 600 милиона евро - 400 за реконструкцията на „Камп Ноу”, 90 за баскетболна зала, 20 милиона за друга малка тренировъчна зала, а останалите пари ще бъдат вложени в терени около стадиона. Ще бъдат направени допълнителни търговски площи, нови офиси и ще бъдат изградени нови 5 хиляди паркоместа.

Новият капацитет на „Камп Ноу” ще бъде със 105 хиляди седящи места, като това ще го превърне в най-големия стадион в Европа.

Строежът на целия проект трябва да започне през май 2017 година и да завърши февруари 2021 година.

„Това не е само козметична промяна. С реконструкцията на стадиона ще бъде подобрен комфорта за зрителите. Реконструкцията на стадиона няма да пречи на клубния отбор да играе домакинските си мачове отново на „Камп Ноу”. Това е проект, който клубът заслужава. От клуба се опитват да подобрят съоръженията в последните 20 години”, коментира Хавиер Фаус.

Не е ясно как ще се казва "Камп Ноу" след реновирането, като това ще се реши на асамблеята. Ще се обсъжда вариант за намирането на генерален спонсор, който евентуално да смени името на съоръжението.

„Името на спонсора ще бъде представен на събранието. Той ще бъде внесен за одобрение. Ние трябва да изчистим концепцията за финансиране. През четирите години, в които ще се прави реновирането ще има минимален дискомфорт по стадиона, но той няма да загуби от капацитета си”, каза още Фаус.