Вердер Бремен като домакин Реал Мадрид с 3:2 и запази шансовете си за класиране на осминафиналите в Шампионската лига. В другата среща от Група С Лацио допусна загуба у дома от Олимпиакос с 1:2.

Вердер излезе пределно мотивиран да победи Реал, тъй като само успех запазваше шансовете на германците да продължат напред в турнира.

Още в петата минута след атака по дясното и центриране Бубакар Саного подаде към Маркус Розенберг, който не пропусна да накаже Икер Касияс.

Радостта на феновете на Везерщадион не трая дълго, тъй като само девет минути по-късно Робиньо изравни резултата след самостоятелен пробив.

Бременските музиканти се активизираха в края на полувремето и подалият за първия гол Саного вкара второ попадение за домакините, след като размени ролята си с голмайстора Розенберг, който този път асистира.

Вердер предреши изхода на двубоя в 58-ата минута с трети гол, реализиран от Аарон Хунт. Реал започна да владее по-често топката и успя да се добере до второ попадение в 71-ата минута, когато Рууд Ван Нистелрой отбеляза 53-ото си попадение в Шампионската лига.

Въпреки че Реал владееше по-често топката по време на двубоя, Вердер създаде повече чисти положения и заслужено взе трите точки, оставящ германците в борбата за продължаване в евротурнирите напролет.


В студеното време а римския Стадио Олимпико Олимпиакос изненадващо победи Лацио с 2:1 и даде изключително сериозна заявка за класиране на осминафинал.

След точно половин час македонският голмайстор на орлите Горан Пандев даде преднина на домакините, след като Томазо Роки успя да му подаде в наказателното поле, догонвайки топката до самата аутлиния.

Само пет минути бяха необходими на гърците да изравнят резултата със силен изстрел на аржентинеца Лусиано Гайети от границата на наказателното поле, при който ветеранът на вратата на Лацио Марко Балота не успя да помръдне.

Въпреки че италианците имаха игрово предимство в 64-ата минута инкасираха „сръбски” гол за Олимпиакос, който бе изработен от Предраг Джорджевич и реализиран от Дарко Ковачевич.

До края на двубоя Лацио не успя да създаде сериозни положения пред вратата на Антонис Никополидис и за първи път в историята си допусна домакинска загуба от гръцки отбор.

Все още всички отбори от Група С имат шансове за продължаване напред в Шампионската лига, както и шанс за участие в турнира за Купата на УЕФА.

Реал и Олимпиакос са начело в с по осем точки, Вердер има шест, а Лацио е четвърти с пет. В последния кръг испанците посрещат римляните, а германците гостуват в Пирея.


Класирането в Група С:

1. Реал 8 т.

2. Олимпиакос 8

3. Вердер 6

4. Лацио 5