Отборите на Валенсия и Вердер Бремен завършиха наравно 1:1 в едно от дербитата на 1/8-финалите в Лига Европа. Двубоят в Испания премина под диктовката на домакините, но несъществуваща дузпа и добра игра в защита донесе ценното равенство на гостите. То обаче дава леко предимство за „бременските музиканти”, които са домакини на реванша след седмица.

В 23-та минута съдията Мартин Аткинсън даде несъществуваща дузпа в полза на Вердер. При центриране от корнер, реферът видя фаул на Евер Банега срещу Писаро, какъвто всъщност изобщо нямаше. Все пак, зад топката застана Торстен Фрингс, който без проблеми откри резултата в полза на немците.

В 56-та минута задачата на Вердер се улесни, след като Банега получи червен картон. Въпреки че останаха в намален състав обаче, домакините стигнаха до равенството. В 58-та минута топката попадна в Давид Силва в наказателното поле. Звездата на „прилепите” подаде на Хуан Мата, който преодоля Фритц и вкара за 1:1.

До края на мача нов гол не падна и така интригата остава за реванша на „Везерщадион”.

Панатинайкос не можа да повтори великолепното си представяне, с което отстрани Рома, и на свой терен загуби с 1:3 от белгийския Стандарт Лиеж.

Аксел Витсел откри за гостите още в 8-та минута, а Йованович удвои преднината в 16-та минута за шок на невярващите фенове на домакините.

В началото на втората част Лукас Винтра върна един гол за ПАО, но Игор Де Камарго оформи крайното 3:1 в 74-та минута. С този резултат Стандарт е много близо до класиране на 1/4-финалите на турнира. Реваншът в Лиеж е след седмица, на 18 март.