Изненадващо френският специалист Арсен Венгер се превърна в цел номер 1 за Барселона за треньорския пост в тима, съобщава Sky Sports. Според информациите наставникът на Арсенал ще акостира на „Ноу Камп”, ако през лятото Франк Рийкард бъде уволнен.

Бъдещето на холандския специалист е обект на непрестанни спекулации в последните няколко месеца след слабото представяне на „каталунците” до този момент в Испания. Барселона изостава на осем точки след Реал Мадрид и твърде вероятно е Рийкард да бъде отстранен от поста си, ако не успее да спечели титлата.

Всеизвестно е, че Арсен Венгер е един от любимците на президента Жоан Лапорта, както и на неговия заместник Феран Сориано. През септември френският специалист подписа нов контракт с тима от „Емирейтс” за срок от три години.

Медиите в Испания обаче продължат да твърдят, че заместник на Рийкард в Барселона ще бъде Жозе Моуриньо, който вече работи на „Ноу Камп”.

Според вестник „Марка”, спортният директор на клуба Чики Бегиристайн вече е провел разговор с португалеца по време на турнира за Купата на Африканските нации, който приключи в неделя.