Барселона показа, защо е европейски шампион и продължава защитата на титлата си в Шампионската лига, след като с лекота победи Щутгарт с 4:0 на реванша от 1/8-финалите на турнира. В първия двубой каталунците стигнаха само до равенство 1:1, но на „Ноу Камп” не оставиха съмнение в разликата между класите на двата отбора.

Домакините играха в почти тренировъчно темпо и съвсем спокойно можеха да стигнат и до още по-разгромна победа. Над всички бе Лео Меси, който за пореден път бе в основата на всичко по-интересно пред вратата на гостите. Аржентинецът ознаменува представянето си с два гола – в 13-та и 60-та минута, а останалите попадения за Барса отбелязаха Педро Родригес (22’) и Боян Къркич (89’).

Мачът започна отлично за домакините, които още в 22-та минута сложиха край на мечтата на Щутгарт, след като вече водеха с 2:0.

В 13-та минута Меси взе топката и спринтира с нея, придружаван отблизо от четирима футболисти на гостите, които внимателно наблюдаваха движенията на аржентинеца без да могат да му противодействат по някакъв начин. Звездата на Барса пък им се отблагодари с прецизен шут от 16 метра, който влезе в левия ъгъл на вратата на Йенс Леман.

В основата на втория гол отново бе Лео Меси, който във 22-та минута пусна страхотен пас към Яя Туре, котдивоарецът пое топката отляво и пусна успореден пас на Педро Родригес, за когото остана само да бутне кълбото във вратата за 2:0.

След второто попадение каталунците продължиха да стоят по-често в полето на Щутгарт, но нов гол до края на полувремето не падна. „Швабите” пък така и не успяха да стигнат до опасност пред вратата на Виктор Валдес.

Второто полувреме не се различи по никакъв начин от първото – спокойна игра и опасни атаки от страна на Барса и липса на желание от страна на Щутгарт.

След един час игра комбинация между Педро и Дани Алвеш достави топката за Меси, който с премерен удар от 18 метра отново направи Леман безпомощен.

Комбинация между влезлите като резерви Златан Ибрахимович и Боян Къркич в 89-та минута оформи крайния резултат. Шведът асистира към испанеца от сръбски произход, който от около 20 метра накара вратаря на „швабите” за четвърти път да извади топката от вратата си.

Така Барса продължава уверено на 1/4-финалите и чака следващия си съперник, който ще стане ясен на жребия в петък от 13 часа. Щутгарт пък се прости с мечтата си да елиминира еврошампиона и ще трябва да се съсредоточи в борбата си за по-челно класиране в Бундеслигата.