Във великолепен спектакъл се превърна дербито от 18-я кръг на Примера дивисион между отборите на Валенсия и Виляреал на стадион „Местая”, което в крайна сметка завърши без победител 3:3.

Мачът започна повече от фантастично, след като още в 1-та минута Хоакин центрира по чудесен начин в наказателното поле на Виляреал, където Рубен Бараха с глава прати топката в мрежата на Диего Лопес.

В 5-та минута Ибагаса се опита да прехвърли Ренан, но той успя да избие топката, която след това кацна на горната греда и излезе в ъглов удар.

Минута по-късно след изпълнението на статичното положение Йоренте стреля опасно, но топката срещната гредата на вратата на Ренан.

Домакините удвоиха своята преднина в 10-та минута, когато Албелда изведе Давид Вия зад отбраната на гостите сам срещу Лопес и звездата на Валенсия не сбърка и направи резултата 2:0.

Две минути по-късно Джузепе Роси стреля опасно, но топката отново срещна гредата.

В 39-та минута Хоакин подаде на Давид Силва, който стреля опасно, но топката срещна гредата на вратата на Диего Лопес.

Три минути по-късно Вия намери Мата, който отново разтресе гредата зад вратаря на Виляреал Лопес.

В 45-та минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Валенсия, най-съобразителен се оказа Фуентес, който с глава прати топката в мрежата на Ренан.

През второто полувреме спектакълът на „Местая” продължи.

В 76-та минута Ибагаса изведе в добра позиция Йоренте, който стреля, но ударът му бе отразен от Ренан, след което топката се върна в нападателя на Виляреал и при добавката той не сбърка и изравни резултата.

Три минути по-късно Мата центрира в наказателното поле на Виляреал и Еду с глава прати топката за трети път в мрежата на Диего Лопес.

Съдията Медина Канталехо свири дузпа за Виляреал в 82-та минута, след като Хоакин избута Капдевила в наказателното поле на Валенсия.

В 83-та минута Джузепе Роси застана зад топката и бе точен от бялата точка, като по този начин оформи крайния резултат в срещата 3:3.

След равенството между двата отбора Валенсия остана на трето място с 34 точки, а Виляреал е на шеста позиция с 30 точки.