Защитникът на Реал Мадрид Рафаел Варан заяви, че треньорът Зинедин Зидан е изиграл много голяма роля за решението му да продължи кариерата си в испанския гранд.

През последните месеци бъдещето на французина бе интересна тема за медиите в Испания, като се предполагаше, че бившият треньор на „белия балет“ Жозе Моуриньо е проявил интерес да се събере с Варан в Манчестър Юнайтед. Именно португалецът бе първият наставник, който гласува по-голямо доверие на 23-годишния защитник. Този факт обаче няма как да разколебае желанието на Варан да остане в Реал.

„Реал Мадрид е най-доброто място за мен, където да продължа моята кариера“, коментира френският национал. „Решението ми да остана тук бе добро. Вярвам в клуба и вярвам в треньора. Говорихме си много с него и той има огромна вяра в мен. Присъствието на Зидан е една от причините зад моето решение да остана.“

„Чувствам се добре в Мадрид и желая да продължа развитието си тук. Всички условия са подходящи за това да извлека най-доброто от себе си. Вярвам, че да остана тук бе най-добрият възможен избор. Искам да стигна най-добрата си форма през този сезон. Беше ми тежко да пропусна UEFA EURO 2016 заради контузията, искам да продължа напред и да гледам към бъдещето“, добави футболистът.

Варан има договор с Реал Мадрид до юни 2020 година.