Един от най-обещаващите футболисти на Реал Мадрид Рафаел Варан даде специално интервю след великолепния мач, който изнесе срещу Барселона (1:1). Футболистът вкара изравнителния гол в първата полуфинална среща за Купата на Краля и се отчете с още няколко брилянтни изчиствания, едно от които от голлинията.

Нямаш ли усещането, че един голям футболист се роди в сряда вечерта?

Може би (смее се). Не мога да не бъда по-доволен, защото играх много добре срещу Барселона. Моята цел бе да се представя добре, но да вкарам гол, още повече изравнителен, който да остави изхода на елиминациите отворен – не съм очаквал. Това е като един хубав сън, представял съм си всичко, но когато се сбъдна – имам нужда от малко време, за да ги осмисля.

В този двубой ти трябваше да заместиш две огромни фигури като Пепе и Рамос, не беше ли малко уплашен?

Нямах страх, не бях и учуден, защото това е Барселона, а в тези мачове се играе много. Това все пак е Мадрид! Всички играчи трябва да сме подготвени за такива срещи. Сега вече наистина знам какво да си играч на този отбор.

Но ти си само на 19 години, как успяваш да си толкова спокоен?

Истината е, че аз винаги съм си бил такъв – това ми е по природа. В моята професия е много важно да се освободим от напрежението. След това нещата се случват в най-точния момент.

При гола ти изглеждаше, че много добре знаеш какво да правиш?

Когато Йозил центрира, си казах, че трябва да атакувам топката силно, за да мога да я отклоня и да влезе във вратата – така и стана, прецених момента и се получи.

Как виждаш реванша?

С този резултат, всичко е възможно. Ние отиваме на „Камп Ноу“, за да победим.