Реал Мадрид победи с 2:0 Леванте в двубой от 19-я кръг на Примера дивисион след поредния феноменален мач на Рууд ван Нистелрой, който бе в основаната на победата на „белия балет”.

Футболистите на Бернд Шустер имаха надмощие през целия мач, но така и не успяха да отбележат гол от игрово положение, тъй като защитниците на Леванте се справяха много добре.

През първото полувреме, въпреки превъзходството на „белия балет” най-чистото голово положение бе пред вратата на Икер Касияс, който трябваше да се намесва при опасен удар на Педро Леон.

В 70-та минута Робиньо имаше възможност да открие резултата, но неговият удар срещна дясната греда на вратаря Куйович.

Веднага след това Шустер нанесе корекции във своя състав и вкара в игра Гути, Игуайн и Дренте на местата на Баптища, Снайдер и Робиньо.

В 76-та минута Игуайн се опита да намери Рууд ван Нистелрой, но топката срещна ръката на Серано от Леванте и съдията Фернандес Борбалан не се поколеба да даде дузпа, въпреки че разстоянието между двамата футболисти бе доста малко.

Наказателният удар бе реализиран от Рууд ван Нистелрой, който с лекота прати топката в мрежата на вратаря Куйович.

В 88-та минута холандският нападател отбеляза своя втори гол в мача, след като с удар от около 22 метра не остави никакви шансове на стража на домакините.

С тази победа Реал Мадрид отново дръпна с аванс от седем точки пред втория Барселона.