Нападателят на Малага Рууд ван Нистелрой разкри, че обмисля варианта да прекрати футболната си кариера през лятото.

Холандецът, който ще навърши 36 години през юли, обясни, че все още не е взел окончателно решение. Най-вероятно той ще стори това през април, тъй като настоящия му контракт с клуба от Ла Лига изтича след края на сезона.

Според вестник „Ас“ шансовете на Ван Нистелрой да продължи да играе са 50/50, но изданието заявява, че нападателят ще бъде категоричен едва след като проведе разговор със своя треньор Мануел Пелегрини.

През своята кариера холандският нападател успя да спечели голмайсторския приз в три различни национални първенства на Стария континент. Той започва да играе професионално футбол през 1993 г. в родината си, като първият му клуб е втородивизионния Ден Бош. Следват трансфери в Хееренвеен и ПСВ Айндховен, преди Ван Нистелрой да акостира на „Олд Трафорд“ в Манчестър през 2001 г. Там той прекарва 5 сезона, в които записва 150 попадения в 219 мача във всички турнири, а след скандал със сър Алекс Фъргюсън преминава в Реал Мадрид. За 4 години на „Сантяго Бернабеу“ холандският голаджия бележи 64 попадения в 96 срещи.

Следва наем в Хамбургер, с които по-късно подписва и постоянен договор. След година в Бундеслигата идва последният трансфер на нападателя в Малага, който идва точно след закупуването на испанския клуб от шейх Абдула Ал-Тани.