Нападателят на Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой заяви, че в момента се намира в най-доброто си състояние през цялата си кариера.

На коментар, че в Примера дивисион футболистите тренират по-малко, в сравнение с Премиършип в Ангрия, ван Нистелрой заяви: „Тук работим всеки ден, по два часа на ден. Заради това в момента се намирам в най-добрия момент от живота си. Чувствам се добре и съм доволен от работата си на тренировка. Там правим много неща – тактика, физически и технически упражнения. Всеки ден има нещо ново в Реал Мадрид.”

Холандецът опроверга слуховете, че се чувства разочаровам от липсата на бонус в договора му при завършване на сезона като водещ голмайстор.

„Не се притеснявам, че нямам такъв бонус. Важното е да печелим. Работата ми е да помагам на тима да вкарва възможно най-много голове. Аз пристигнах в нова страна, с различна игра. Седем месеца по-късно вече съм навлязъл в нормален ритъм, има още десет мача до края, и да съм топ реализатор не е личната ми цел. Искам да печеля титли. Това е най-важното.”