Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал попадна направо под кръстосан разпит от журналистите в САЩ по повод информацията, че иска да върне обратно на "Олд Трафорд" звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. 

Холандецът опита да се измъкне от неудобните въпроси и да не даде ясен отговор, но от увъртането му на Острова си правят извода, че наистина се работи в насока трансфер. В Англия през седмицата написаха, че "червените дяволи" са готови да извадят до 65 млн. паунда за португалеца. 

"Питате ме за Роналдо в Юнайтед. Това е интересен въпрос, на който искам да отговоря, но не мога. Не би било хубаво за Манчестър Юнайтед, не би било хубаво за играча, не би било хубаво и за мен."

"Всяка дума, която кажа за играч, който е в процес на следене, ще е една дума в повече от необходимото. Четох, че с Манчестър Юнайтед се свързват много интересни имена, но не мога да кажа, че всичко от това е истина. Но не мога да кажа, че и всичко е лъжа", сподели витиевато Ван Гаал, давайки храна за спекулации. 

В Испания също вярват, че може да има сделка между Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид за португалеца, тъй като той не е особено очарован от новия наставник на "белите" Рафаел Бенитес. Двата клуба имат малко повече от месец, за да се разберат за сделка.