Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал се опита да се измъкне от неловките въпроси на пресконференцията преди поредния мач на тима.

Специалистът трябваше да коментира темата с трансфера на Педро. Вече бившият футболист на Барселона беше свързван с преминаване на „Олд Трафорд“, но в последния момент футболистът премина в Челси.

В събота, 22 август, от 14.45 часа българско време Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Нюкасъл. Срещата от Висшата лига на Англия можете да гледате в Gong Play, както и по Diema sport 2.

„Не искам да обсъждам това. Мисля, че когато ние искахме Педро да дойде, нямаше никакви проблеми. В договора му имаше клауза за откупуване от Барселона и беше най-лесният начин да го вземем“, сподели Ван Гаал.

„Аз нося отговорността за защитата на интересите на клуба, както и на моите играчи. Не мога да кажа много. И когато вие ме попитате, дали Педро би паснал на клуба, мога да кажа само да. Не мога да излъжа. Но не съм казал, че проявявам интерес. Просто отговарям на един въпрос, има разлика“, коментира още специалистът.

„Хората знаят, че това, което е написано във вестниците не е истината, защото вие не я знаете. Единствено самите футболисти и клубовете знаят какво се случва. Барселона също защитава своите интереси“, коментира Ван Гаал, който защити Ед Уудуърд, който беше обвинен за проваления трансфер на Пердо.