Рафаел Ван дер Ваарт почти сигурно ще се раздели с Реал Мадрид, ако „белите” успеят да привлекат Месут Йозил, пишат на Иберийския полуостров. Старши треньорът на „кралския клуб” Жозе Моуриньо вече разполага с четирима футболисти на същата позиция – Каналес, Гранеро, и Кака, заедно с Ван Дер Ваарт.

Холандецът игра малко в предсезонната подготовка, но е наясно, че пристигането на Йозил на „Сантяго Бернабеу” съвсем ще ограничи възможностите му за изява. Затова вчера, по време на тренировката на Реал, Ван дер Ваарт е споделил притесненията си с Моуриньо, и двамата са обсъдили опциите.

Миналата година холандският национал вече бе поставен в трансферната листа, след пристигането на Кака. Тогава обаче съпругата на Ван дер Ваарт преминаваше през тежка химиотерапия в Мадрид, и затова семейството предпочете да остане в испанската столица, независимо, че той не играе. Сега обаче ситуацията е по-различна, Силви Ван дер Ваарт вече е здрава, и няма причина фамилията да не замине към дестинация, където полузащитникът ще играе повече.

Рафаел Ван дер Ваарт няма да има проблем да си намери отбор, особено в Бундеслигата, където все още помнят страхотните му изяви за Хамбургер.