Треньорът на Барселона - Ернесто Валверде коментира новия формат на Суперкупата на Испания, според който право на участие имат не само шампионът на страната (каталунците) и носителят на Купата (Валенсия), но също така вторият (Атлетико Мадрид) и третият в Ла Лига (Реал Мадрид).

“Форматът е различен и се приспособяваме към това. Мачът ни с Атлетико не е нито от елиминационен турнир, нито от Ла Лига. Всичко се решава в един двубой, така че го приемаме като среща от първенството, знаейки, че ще търсим победата. Също така сме наясно колко е трудно да се изправиш срещу Атлетико", заяви той.

"Дали предпочитам да играем за Суперкупата през лятото? Не знам. Това винаги е бил първият трофей за сезона, за който спорят шампионът в Ла Лига и носителят на Купата. На мен това ми изглеждаше добре. Положението обаче се промени. Ще направим равносметка веднага щом всичко свърши. Ясно е, че тези мачове са атрактивни за феновете, но от спортна гледна точка шампионът в Ла Лига е само един, както и носителят на Купата. Странно е, че участват още два отбора, които не спечелиха трофей през миналия сезон”, заяви Валверде на пресконференцията си преди тазвечершния сблъсък от турнира срещу Атлетико.