Наставникът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че очаква „блаугранас“ да спечелят срещу Лас Палмас в деня, когато в Каталуня ще се проведе референдум за независимостта. Специалистът сподели и че се надява да има мир и уважение.

Двубоят е на 1 октомври от 17.15 часа българско време.

„Важно е да запишем победа преди паузата за националите. Искаме да запишем пореден успех, това е сред целите ни“, започна Валверде.

На 1 октомври в Каталуня ще се проведе референдум за независимостта. Запитан по тази тема, специалистът обясни: „Вече съм говорил на тази тема, очаквам утрешната сутрин, също така очаквам да спечелим срещу Лас Палмас и да има мир и уважение. Изглежда, че има много шум, но аз виждам нищо такова. Опитваме се да останем концентрирани върху нашата си работа“.

„Пике не е единственият спортист, който в последно време се изказва по темата. Мнението му заслужава уважение, както и останалите. Всеки е свободен да мисли, каквото пожелае. Социалните мрежи са отворени и всеки може да види какво мисли другият“, добави Валверде.

„Не очаквам нищо необичайно да има в атмосферата на „Камп Ноу“. Хората ще дойдат да се насладят на своя отбор и да видят победата. В този ред на мисли не мисля, че ще има нещо различно от всеки друг двубой“.

„Разполагам със състав от 24 футболисти и съм доволен от това. Имам доверие на всички“, сподели Валверде.